Zo reis je goedkoper ergens naartoe

Geef een reactie

Sommige mensen gaan elk jaar meerdere keren op reis, terwijl anderen niet eens een keer per jaar op vakantie kunnen gaan. Op reis gaan kost best veel geld, toch hoeft het niet zoveel te kosten als veel mensen denken. Het is vooral belangrijk om jezelf goed voor te bereiden, research te doen online en op zoek te gaan naar de beste deals. Zo kan je toch nog op reis gaan voor niet al te veel geld!

Met welke vervoersmiddelen kun je nu precies het goedkoopste reizen?

Vaak betaal je het meer voor de reis zelf, bijvoorbeeld vliegtickets, dan de accommodatie en andere kosten waar je mee te maken krijgt op vakantie. Daarom is het verstandig om te kijken of je eens een keer een andere keuze kan maken dan reizen met de auto of het vliegtuig. Zo kan je er voor kiezen om een fietsvakantie te gaan maken. Bijna iedereen heeft wel een fiets staan, dus heb je niet veel extra kosten als je voor dit type reis gaat. In veel Europese landen vind je leuke fietsroutes waardoor je gemakkelijk overal kan komen. Ben je niet zo sportief aangelegd, bekijk dan de optie om een busreis te maken. Dit scheelt enorm veel geld in vergelijking met auto- en vliegreizen, al is het misschien niet altijd de meest comfortabele optie. Tot slot kan je al liftend het land van bestemming aandoen. Hiermee bespaar je veel geld, al kan het wel veel tijd kosten om in het vakantieland aan te komen. Daarnaast moet je goed onderzoek doen naar de regels voor lifters per land, deze kunnen nogal verschillen.

© Pexels.com

3 tips voor een goedkope reis

Door middel van de volgende tips ga jij de volgende keer nog goedkoper op vakantie:
– De prijzen van vluchten en accommodaties zijn vaak extreem duur tijdens schoolvakanties. Probeer dan ook, mits het mogelijk is, buiten het hoogseizoen te reizen.
– Doe goed research voordat je vliegtickets boekt. Zo zijn er vaak verschillende aanbieders die naar een bestemming vliegen, met allemaal andere prijzen. Ook zijn er budgetmaatschappijen waarmee je vaak heel voordelig kan vliegen.
– Als je ervoor kiest om het vliegtuig te pakken, neem dan alleen een handbagage koffer mee. Zo spaar je geld én tijd uit, want je hoeft niet te wachten op je koffer als je aangekomen bent op de bestemming. Ga je langer op reis en kan je met een handbagage koffer niet genoeg kleding meenemen? Kijk dan op bestemming waar je een was kan draaien, dit kost vaak slechts een paar euro.

Kortom, doe goed research van te voren en probeer buiten het hoogseizoen te reizen. Kies eens voor een andere manier van reizen door te kiezen voor een fietsvakantie of busreis. Heb je veel tijd maar weinig geld? Ga dan liften en kom thuis met een hoop nieuwe ervaringen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *