Wat je slaapgewoontes over je zeggen

Geef een reactie

Sommige mensen kunnen uren in bed liggen. Anderen zijn binnen een minuut in dromenland. Terwijl anderen moeite hebben om in slaap te vallen. Iedereen is anders. Slaapgewoonten verschillen tussen vrouwen en mannen, dit komt omdat de hormonale schema’s van vrouwen en mannen verschillend zijn.

Maar verschillen in slaapgewoonten kunnen ook worden beïnvloed door cultuur, werk, leeftijd en specifieke voorkeuren. In deze blog praten we over de meest voorkomende slaapgewoonten en wat ze zeggen over personen.

De ochtend personen

Personen die genieten en goed functioneren van vroeg opstaan zijn ochtendmensen. Het liefst zijn ochtendpersonen erg actief in de ochtend. Er zijn veel voordelen van een ochtendpersoon zijn. Je kunt betere prestaties leveren op werk en school. Ochtend Personen hebben meer uur om taken te voltooien in een dag. Verder kunnen ze ook genieten van de rust van de ochtend. Minder mensen zijn tegelijkertijd met deze personen waardoor een wandeling in een park veel aangenamer kan zijn.

Er zijn ook nadelen voor mensen die altijd vroeg opstaan. Ochtend personen hebben net zoals anderen niet oneindig veel energie. In de namiddag en avond is het energieniveau voor ochtendmensen een stuk lager. Hierdoor slaap je ook eerder, dit kan invloed hebben op het sociale leven van deze mensen.

De nachtbrakers

Nachtbrakers zijn creatieve personen die het beste presteren laat in de avond en nacht. Deze mensen zijn het tegenovergestelde van ochtendmensen. Het liefst staan ze zo laat mogelijk op in de ochtend. Ze gaan dus het liefst tegen de maatschappelijke norm in en hebben vaak geen normale kantoorbaan.

Het verstoren van het slaapritme is voor nachtbrakers extra zwaar. Vroeg opstaan kan leiden tot problemen in de ochtend, middag en avond.

De langslapers

Houd je ervan om negen, tien of zelfs elf uur te slapen per nacht. Dan ben je een lange slaper. Langslapers lijken op nachtbrakers want ze houden van uitslapen in de ochtend. Maar toch zijn ze niet hetzelfde. Langslapers gaan namelijk op tijd slapen. Lang slapen is niet altijd even goed voor je. Ben je een lange slaper? Denk dan kritischer na over waarom je zo lang slaapt elke nacht.

Langslapers zijn echte bedden kenners omdat ze veel tijd in de slaapkamer doorbrengen. Goede dekbedden zijn voor de langslapers van groot belang voor het ultieme comfort. Cinderella dekbedden zijn online verkrijgbaar.

© Pexels.com

De korte slapers

Vind je het belangrijk om het meeste uit je dag te halen en slaap je ongeveer vijf of zes uur per nacht? Dan ben je een korte slaper. Waarschijnlijk heb je een drukke levensstijl en voltooi je veel taken elke dag. Korte slapers die gezond leven slapen op vaste tijden en sporten veel. Zo zorgen ze ervoor dat ze niet oververmoeid raken.

Het is niet erg als je slaappatroon veranderd. Maar let op je fysieke en mentale gezondheid en pas je slaappatroon daarop aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *