Wat is de kracht van magnesium voor ons lichaam?

Geef een reactie

Magnesium is een essentieel mineraal en zonder deze bouwsteen kunnen wij niet optimaal functioneren. Magnesium zorgt er namelijk voor dat je spieren goed functioneren, je botten sterk blijven en je een sterk gebit hebt. Ook op mentaal gebied heeft magnesium een belangrijke invloed. Zo zorgt voldoende magnesium ervoor dat je lekkerder in je vel zit en je beter kunt leren.

Echter, er zijn diverse soorten magnesium, die ieder hun eigen functies en voordelen met zich meebrengen. Zo is magnesium citraat goed voor een actieve levensstijl en magnesium bisglycinaat goed voor je gemoedstoestand. In dit artikel kun je ontdekken wat magnesium precies is, wanneer je een magnesiumtekort hebt en wat het belang van voldoende magnesium is.

Wat is magnesium nou precies?

Magnesium is een mineraal waar het menselijk lichaam niet zonder kan. In totaal is de mineraal betrokken bij zo’n 600 processen in het menselijke lichaam. Hierdoor is magnesium van essentieel belang om dagelijks goed te kunnen functioneren. Magnesium kun je zelf niet aanmaken, maar je kunt het wel op verschillende manieren binnenkrijgen.

Zo kun je bijvoorbeeld via voeding een hoop magnesium binnenkrijgen. Diverse producten bevatten het mineraal, dus een gevarieerd eetpatroon zal ervoor zorgen dat je genoeg magnesium tot je krijgt. Magnesium zit bijvoorbeeld in chocolade, vlees, kruiden, brood, noten, groene groenten en garnalen.

Daarnaast kun je ook supplementen nemen, om op deze manier voldoende magnesium binnen te krijgen. Een NAC supplement is een voorbeeld van een krachtige toevoeging, die ervoor zorgt dat je dagelijks voldoende magnesium tot je neemt en hierdoor optimaal kunt presteren.

Wanneer heb je meer behoefte aan magnesium?

Doordat magnesium bij 600 processen in je lichaam betrokken is, is de behoefte aan deze mineraal zeer groot. Deze behoefte zal echter toenemen wanneer je verkeerde producten eet of drinkt, die er bijvoorbeeld voor zorgen dat de opname van magnesium vermindert. Zo is het binnenkrijgen van fytinezuur de oorzaak van meer behoefte aan magnesium. Dit stofje zit in koffie en graanproducten, zoals brood of crackers.

Daarnaast heeft het drinkgedrag van iemand effect op de behoefte aan magnesium. Wanneer je dagelijks veel frisdranken, koffie of alcoholische dranken drinkt, neemt de vraag naar magnesium alleen maar toe. Ook producten met een hoop suiker veroorzaken een toename in de vraag naar magnesium. Om al deze tekorten op te vangen, is het handig om supplementen te nemen. Door bijvoorbeeld dagelijks een NAC supplement te nemen, kun je eenvoudig je magnesiumwaarden verhogen en geen lichamelijke klachten krijgen.

© Pexels.com

Welke klachten kun je krijgen door een magnesiumtekort?

Veel mensen eten suikerrijke producten en drinken koffie, frisdrank of alcohol. Hierdoor is het ook geen verrassing dat er een hoop mensen met een magnesiumtekort zijn. Een tekort op dit gebied kan verschillende gevolgen hebben. Mensen met een magnesiumtekort slapen vaak slaap en hebben overdag last van vermoeidheid.

Daarnaast kunnen er ook spierkrampen optreden als gevolg van een magnesiumtekort. In andere gevallen kunnen mensen meer angst krijgen of juist moeite hebben met ontspannen. Het meest extreme gevolg van magnesiumtekort zijn hartritmestoornissen, die gelukkig niet bij veel mensen voorkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *