Tips om geld te lenen

Geef een reactie

Een lening afsluiten is niet iets wat je zomaar even doet. Helaas is het soms zo dat je geld nodig hebt om bepaalde dingen te financieren, zoals een verbouwing of reparatie in je woning of het aanschaffen van een nieuwe auto. Het kan dan zo zijn dat je niet genoeg geld op je rekening hebt om dit direct te financieren. In dit geval kun je dan denken aan een lening. Deze lening helpt je dan om je plannen te kunnen bewerkstelligen. Het is belangrijk om goed op te letten of je een betrouwbare en passende lening afsluit. Hoe je dat doet, vertellen we je in dit artikel.

De leenvorm

Ga je geld lenen voor zonnepanelen? Of voor de aanschaf van een nieuwe auto? Wat het ook is, het is verstandig om de juiste leenvorm te kiezen. Wanneer je een lening zoekt, kun je kiezen uit twee soorten: een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Met een persoonlijke lening heb je een vaste looptijd en een vaste rente: deze staan vooraf bepaald in de leenovereenkomst. Je weet dus precies hoeveel je lening gaat kosten en wanneer deze is afbetaald. Bij een doorlopend krediet bepaal jij wanneer en hoeveel je opneemt. Deze afgeloste bedragen kun je de eerste twee jaar opnieuw opnemen.

© Pexels.com

Een kredietverstrekker kiezen

Op veel vergelijkingssites kun je van alles lezen rondom de zaken die je moet weten als je gaat lenen. Er zijn namelijk nogal wat kredietverstrekkers, dus het is verstandig daar eens goed in te duiken voor je een overeenkomst met een verstrekker aangaat. Het is zo dat de voorwaarden per lening kunnen verschillen, evenals het rentepercentage. Je kunt dus het beste een lening berekenen bij verschillende kredietverstrekkers door uit te rekenen wat het bedrag van het rentepercentage wordt, hoe lang de looptijd is en hoeveel je maximaal kunt aanvragen.

Geld lenen kost altijd geld. Wees daarom voorzichtig en vraag je af of je het bedrag wat je gaat lenen daadwerkelijk nodig hebt. Leen nooit meer dan het bedrag dat je nodig hebt. En kom je er zelf niet uit? Vraag dan experts om advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *