Mooier haar in 4 stappen

1 Reactie

Ken je de uitdrukking ‘als je haar maar goed zit’ ? Deze uitspraak hoor je vaak om mensen op te beuren en onderstreept tegelijkertijd het belang van een mooie coup. Iedereen wast regelmatig de haren, maar toch hebben veel mensen te kampen met droog, futloos, vet of beschadigd haar. Stuk voor stuk vervelend, maar gelukkig is hier wat aan te doen. In dit artikel lees je hoe ook jij in vier stappen mooier haar krijgt.

Stap 1: Houd je kapsel bij

De eerste stap om mooier haar te krijgen, is het bijhouden van je kapsel. Last van gespleten of dode punten? Dan is een knipbeurt niet overbodig. Je zult zien dat je haar er al snel van opknapt als de schaar er even door is geweest. Dit geldt voor zowel lang als kort haar. Een eerder knipt model zakt nu eenmaal uit en het haar wordt wat slierterig.

Stap 2: Masseer je hoofdhuid

We hoeven je niet te vertellen dat wassen van het haar belangrijk is, want dat is toch wel een bekend gegeven. Deze volgende stap om mooier haar te krijgen, heeft hier echter wel mee te maken: je doet er namelijk goed aan om je hoofdhuid tijdens het wassen te masseren. Maak van het wassen van je haar dan ook gerust echt een momentje voor jezelf. Draai rustig rondjes over je hoofdhuid en voer hierbij een lichte druk uit. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, wat een positief effect op je haargroei en -conditie heeft.

Stap 3: Voed je haar

Om de volgende stap uit te voeren, maak je gebruik van een voedende crème of olie. Doe dit bijvoorbeeld in de vorm van een conditioner of haarmasker. Op deze manier houd jij je haar gevoed en gehydrateerd. Gemiddeld is één of twee keer per week voldoende, maar het hangt natuurlijk af van de staat van je haar op dit moment of dat het niet beter is om het een keertje extra te doen.

© Pexels.com

Stap 4: Bescherm je haar

De föhn en stijltang zijn bij uitstek de producten die gebruikt worden om het haar te drogen en te modelleren, maar helaas doen deze twee meer kwaad dan goed voor je haar. Het beste is daarom het gebruik hiervan te vermijden. De warmte is simpelweg te veel voor het haar en leidt tot schade. Is het gebruik van een föhn of stijltang voor jouw gevoel toch echt onmisbaar om toonbaar de deur uit te kunnen? Zorg dan in ieder geval voor een goede bescherming in de vorm van een hittebeschermende spray.

De professional weet raad

De kans is groot dat jij met het volgen van bovengenoemde stappen (weer) kunt genieten van een mooie haardos. Heb je echt al van alles geprobeerd, maar ben je nog steeds niet helemaal tevreden? Dat kan natuurlijk altijd en in zo’n geval doe je er goed aan om gericht advies te vragen aan een professionele kapper.

1 reactie op “Mooier haar in 4 stappen”

  1. Naomi says:

    Gewoon heel kort. Heb je ook weinig zorgen en verlies je weinig tijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *