Met deze vier tips kun je jouw producten duurzamer verpakken en verzenden

Geef een reactie

Heb je een eigen webshop? Dan zul je regelmatig pakketjes verzenden naar jouw klanten. Steeds meer bedrijven vinden het belangrijk om hierbij rekening te houden met duurzaamheid. Vaak wordt dan als eerst gedacht aan het verminderen van de CO₂-uitstoot. Maar dit is niet de enige factor die invloed heeft op een duurzame verzending. Ben jij benieuwd op welke manier jij jouw producten duurzamer kan verzenden? Wij geven vier tips. Benieuwd? Lees dan snel verder en kom erachter!

Verpakkingsmateriaal

Producten worden verzonden in verpakkingsmateriaal. Denk hierbij aan verzenddozen of -zakken. Voor een duurzamere verzending is het belangrijk om goed na te denken over het soort verpakkingsmateriaal dat je gebruikt. Maak gebruik van afbreekbaar materiaal of materiaal dat gerecycled kan worden. Over het algemeen is het gebruik van een verzenddoos de meest duurzame optie.   

Opvulmateriaal

Het kan zijn dat je naast verpakkingsmateriaal ook opvulmateriaal nodig hebt om ervoor te zorgen dat jouw producten onbeschadigd worden geleverd bij de klant. Tegenwoordig zijn er steeds meer duurzame opties voor opvulmateriaal. Het gebruik van opvulpapier is zo’n duurzame optie. Daarnaast kun je ook kiezen voor biologisch afbreekbare opvulchips.

Voorkom het retourneren van producten

Voor het retourneren van producten is er extra transportbeweging nodig. Extra transportbeweging betekent extra CO₂-uitstoot; dit is schadelijk voor het milieu. Het is daarom belangrijk om zoveel mogelijk retourzendingen te voorkomen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door klanten een goede en eerlijke recensie bij producten te laten schrijven. Een volgende klant kan dan de keuze maken voor een product dat beter bij hem of haar past.

Gebruik hersluitbare verpakkingen

Het is natuurlijk onmogelijk om te voorkomen dat niemand zijn of haar bestelling retourneert. Een goede tip is om gebruik te maken van hersluitbare verpakkingen. Wil een klant toch producten retourneren? Dan kan gebruik worden gemaakt van dezelfde verpakking. Voor plastic verzendzakken, die veel worden gebruikt in de kledingbranche, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een zak met geperforeerde naad. Deze verpakking kan netjes opengemaakt worden en vervolgens hergebruikt worden voor de retourzending. Ook wordt steeds vaker gebruik gemaakt van kartonnen dozen met daarop instructies voor het gemakkelijk hersluiten van de doos.

© Pexels.com

Op zoek naar duurzaam verpakkingsmateriaal?

Ben je op zoek naar duurzaam verpakkingsmateriaal? Dan ben je bij Rotimshop aan het juiste adres. Deze verpakkingsspecialist heeft een ruim aanbod aan duurzaam verpakkingsmateriaal voor retail en webshops. Neem snel een kijkje bij het Rotimshop verpakkingsmateriaal. Vraag jij je af welk duurzaam verpakkingsmateriaal jij het best kunt gebruiken voor jouw producten? Laat je dan adviseren door één van de specialisten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *