Met deze tips kun jij jouw spaar voornemens toch volhouden

Geef een reactie

Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen en doelen. Naast doelen die te maken hebben met gezondheid, zijn er ook veel mensen met doelen om meer geld over te houden en te sparen. Misschien spaar jij ook wel voor een volgende spectaculaire reis, een grote verbouwing, verhuizing of voor het opzetten van een eigen onderneming. Juist met dit soort doelen heb je een stok achter de deur om serieus hiermee om te gaan. Dit wordt een stuk lastiger wanneer je niet per se een reden hebt om veel te sparen maar wel graag een buffer op wilt bouwen. Om het sparen gemakkelijker te maken zijn er hier een aantal tips die ervoor zorgen dat jouw spaarrekening sneller aangevuld raakt!

Creëer overzicht van huidige uitgaven

Allereerst is het belangrijk om er achter te komen waarop je kunt besparen en hoeveel je zou kunnen sparen. Dit doe je door een overzicht te creëren van jouw uitgaven en inkomsten. Maak een overzicht in Excel en voer alle bedragen in. Bij veel online bankieren apps kun je dit ook inzien zonder dat je hier zelf wat voor hoeft te doen. Vaak staat dit onder het kopje ‘inzichten’. Maar hier zijn vaak niet alle uitgaven ingedeeld bij de juiste categorieën. Check dit eerst dus even voordat je alles in kaart brengt. Wanneer je een duidelijk idee hebt gecreëerd, kun je bepalen waar het meeste geld aan uit wordt gegeven. Bepaal dan welke uitgaven een volgende keer anders zouden kunnen en aan welke diensten of producten jij onnodig veel geld aan uit hebt gegeven.

Kook en eet vaker thuis

Uit eten gaan is natuurlijk ontzettend gezellig, gemakkelijk en leuk. Tegelijkertijd is dit vaak een grote kostenpost wanneer je dit vaak doet. Dit geldt ook voor maaltijden laten bezorgen en afhalen. Door vaker zelf te koken, kun je een hoop geld te besparen zonder dat dit minder leuk is. Kies een keer voor een speciaal recept, haal verse ingrediënten en tover een heerlijk gerecht tevoorschijn! Ook koffietjes to go zijn uiteindelijk grote uitgaven. Wanneer je elke dag of zelfs meerdere keren per dag ergens een koffie koopt, lopen de kosten al snel op. Een goede oplossing is het meenemen van eigen koffie. Zo kun je onderweg genieten van jouw koffie zonder dat dit veel kost. Je kunt dit ook extra leuk maken. Kies bijvoorbeeld voor bekers bedrukken met een inspirerende of grappige tekst zodat je herinnerd wordt aan jouw besparingsdoel terwijl je geniet van jouw koffie.

© Pexels.com

Koop vaker tweedehands

Naast uitgaven op het gebied van eten, zijn er ook veel andere kosten die anders kunnen. Zo kun je vaker kiezen voor de tweedehands variant van bijvoorbeeld kledingstukken, meubels, boeken of andere benodigdheden. Struin jouw plaatselijke kringloopwinkel of Marktplaats af en voor je het weet heb je wat gevonden voor veel minder geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *