Laat je handen stralen

Geef een reactie

Je wil graag goed verzorgd voor de dag komen en een onuitwisbare indruk achterlaten. Perfect verzorgde handen zijn hierbij een van je visitekaartjes.
Je handen hebben gedurende de dag veel te verduren. Ook is de huid op je handen vrij dun, hierdoor is dit gedeelte van je huid gevoelig en kan er sneller huidveroudering optreden. Het is daarom belangrijk om goed voor je handen te zorgen.

Om je hierbij te helpen geven we je een aantal tips die ervoor zorgen dat alle ogen op jouw perfect verzorgde handen gericht zullen zijn!

Zo verzorg je je handen

  • We wassen gemiddeld 8 keer per dag onze handen. Dit is belangrijk voor een goede hygiëne maar al dat wassen kan er wel voor zorgen dat je handen snel droog worden. Gebruik lauw water om je handen te wassen, heet water droogt je huid namelijk sneller uit. Kies voor een handzeep die je handen goed reinigt en ook verzorgende ingrediënten bevat zoals oliën op natuurlijke basis en glycerine.
    Droog je handen na het wassen goed af met een zachte, schone doek. Vergeet hierbij niet om de huid tussen je vingers ook goed droog te maken.
  • Na het wassen is het aan te raden om een handcrème te gebruiken. Natuurlijk is het fijn als deze crème lekker ruikt, maar het is nog belangrijk dat je handcrème stoffen bevat die ervoor zorgen dat je huid haar vocht vast kan houden. Hierdoor zal je huid minder snel uitdrogen en elastischer blijven. Steeds meer handcrèmes beschermen je huid ook tegen veroudering.
    Als je een kwalitatief goed product gevonden hebt, koop dan een aantal stuks hiervan. Dan kun je de handcreme op meerdere plekken in je huis en op je werk neerzetten zodat je een aantal keren per dag je handen goed kunt verzorgen.
© Pexels.com
  • De meeste dames kennen het effect van het scrubben van je benen wel, maar wist je dat het ook heel goed is om de huid van je handen een keer per week te scrubben. Je verwijdert hiermee dode huidcellen, waardoor je huid heerlijk zacht aan gaat voelen. Je handcrème wordt na het scrubben ook beter door je huid opgenomen.
  • Als je last hebt van zeer droge en ruwe handen, kun je ervoor kiezen om een aantal keren een handmasker te gebruiken. Breng dit masker voor het slapen gaan op je handen aan, zodat het ‘s nachts lekker in kan trekken. Zo word jij ‘s morgens gegarandeerd wakker met zijdezachte handen!
  • Bescherm je handen tegen de zon door een zonneproduct te gebruiken als je naar buiten gaat. Zo zijn je handen goed beschermt tegen de zon.
  • Gebruik bij het poetsen schoonmaakhandschoenen. Poetsmiddelen drogen je handen uit, dit voorkom je door schoonmaakhandschoenen te dragen. Ze zijn verkrijgbaar in de mooiste dessins, dat maakt het poetsen ook meteen weer een beetje leuker!

Met deze tips weten we zeker dat niemand z’n ogen van jouw prachtige handen af kan houden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *