Groen in je woonkamer. Zo leg je snel accenten

Geef een reactie

De kleur groen is vandaag de dag een van de meest geliefde kleuren als het aankomt op het interieur. Het is daarom ook helemaal niet zo gek als je deze kleur in een interieur wel eens voorbij hebt zien komen in een woonwinkel, in een magazine of ergens op het internet. Wil je graag weten hoe je de kleur groen het beste terug kunt laten komen bij jou in de woonkamer? Je leest er alles over in dit artikel.

1. Kies ervoor om een muur of een accentmuur te verven in een groene kleur

Om de kleur groen net even wat beter te kunnen verwerken bij jou in het interieur, kun je er natuurlijk voor kiezen om de kleur aan te brengen op de muur. Denk hierbij aan een kleur op de lange zijde van de woonkamer of juist een kleine muur waar bijvoorbeeld de televisie tegen geplaatst is. Je kunt er zelfs voor kiezen om te werken met een kleurenpallet, bestaande uit twee kleuren groen. Dit zorgt gelukkig wel voor een rustig en een sereen totaalplaatje. 

2. Groen als accentkleur gebruiken voor de woonaccessoires

Het is uiteraard ook mogelijk om de kleur terug te laten komen in de woonaccessoires. Ideaal als je bijvoorbeeld op dit moment al een andere kleur op de muur hebt aangebracht en de kleur groen daarom juist wat subtiel terug wilt laten komen in de woonkamer. 

© Pexels.com

3. Kies voor een statement in huis, bijvoorbeeld in de vorm van een groene bank of een groene fauteuil

Als je met de kleur groen graag voor een statement zorgt in huis, kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de kleur terug te laten komen in het meubilair. Denk daarbij aan een bank of een fauteuil. Tip! Zorg er wel altijd voor dat je de kleur op meerdere plekken in de woonkamer terug laat komen. Dit zorgt namelijk voor een sereen totaalplaatje en erg veel rust in de ruimte. 

Doe altijd de nodige dosis inspiratie op door online te gaan zoeken

Kun je eigenlijk niet wachten om de woonkamer een metamorfose te gaan geven? Doe altijd de nodige dosis inspiratie op door online te gaan zoeken. Hierdoor krijg je meteen een erg goed beeld van de opties die er zijn voor de ruimte en wordt het aankleden van de ruimte ook net even wat makkelijker. Hoe zie je de woonkamer op dit moment voor je? Met slechts een paar kleine aanpassingen kun je al een wereld van verschil maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *