Gladde en perfecte benen: zo krijg je een superzachte huid

Geef een reactie

Laten we beginnen met je meteen te vertellen dat het voor een perfecte been- en lichaamshuid van fundamenteel belang is deze diepgaand te hydrateren met producten die rijk zijn aan voedingsstoffen en goed zijn voor je organisme.

Natuurlijke remedies en specifieke producten

Een van de meest voorkomende angsten bij vrouwen is ongetwijfeld die van een lelijke, droge beenhuid of de beruchte gestippelde beenhuid.

Helaas is een te droge beenhuid vaak het gevolg van het feit dat dit deel van het lichaam, vooral in de winter, vaak wordt verwaarloosd. De tendens is namelijk om meer aandacht te besteden aan de huid van het gezicht en de verzorging van de huid van de benen, die dof en uitgedroogd wordt, te verwaarlozen.

Om gladde en zachte benen te krijgen, moet je je eerst minstens twee keer per week scrubben: zo verwijder je de meeste dode cellen die zich ophopen op de oppervlaktelaag van onze huid.

Peeling is een uiterst eenvoudige handeling die direct onder de douche kan worden uitgevoerd met een handschoen van cellulosevezel.

Er zijn ook speciale exfoliërende producten op de markt. Na het scrubben ziet de huid van je benen er onmiddellijk gladder en zachter uit, omdat je de celvernieuwing hebt bevorderd en de collageen- en elastinesynthese hebt gestimuleerd.

© Pexels.com

Hoe krijg je gladde benen na het scheren of epileren

Het is altijd belangrijk om de huid van je benen voor te bereiden op het ontharen, ongeacht de techniek die je gebruikt. De huid voorbereiden op de ontharing houdt in dat het gebied waar de te ontharen haren zich bevinden, wordt verzacht met warm water en dat het oppervlak voorzichtig wordt afgeveegd met een cellulosehandschoen.

Hierdoor verwijder je dode cellen en eventuele onderhuidse haren, waardoor irritatie als gevolg van het ontharen wordt voorkomen.

Als je besluit door te gaan met de crème, moet je na het ontharen alle productresten van de huid verwijderen met een lichaamsolie. Na het ontharen is het altijd belangrijk om de huid van de benen te hydrateren met behulp van speciale cosmetische producten.

Nog gladdere benen

Ongeacht of je producten gebruikt om je beenhuid te hydrateren, volgen hier enkele tips om in een mum van tijd een extreem zachte en gladde huid te krijgen. De eerste tip is om te proberen veel water te drinken: de perfecte hoeveelheid is minstens twee liter per dag.

Voor een onmiddellijk zachte huid is het ook belangrijk de zoutconsumptie te beperken. Een andere belangrijke voorzorgsmaatregel is het vermijden van reinigingsproducten die te agressief zijn voor de huid van je benen: deze kunnen namelijk uitdroging van de huid bevorderen. Tijdens het warme seizoen moet je ook te veel blootstelling aan de zon en te lang in het water blijven vermijden. Door niet te lang in het water te blijven, voorkom je dat de compactheid van de hydrolipidelaag wordt aangetast: dit is de natuurlijke barrière van de huid die in staat is op te treden tegen gebeurtenissen van buitenaf.

We kunnen besluiten dat je alleen maar constant gladde benen kunt hebben door ze dagelijks te verzorgen en voldoende te hydrateren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *