Een horloge met alarmfunctie; handig voor je oude dag

Geef een reactie

We kunnen het helaas niet mooier maken; het ouder worden gaat nu eenmaal in veel gevallen gepaard met op zijn tijd het nodige ongemak. Dit, tezamen met de stijgende leeftijd op zich, kan voor heel wat onzekerheid zorgen. Erg begrijpelijk allemaal, maar natuurlijk ook vervelend. Hoofdzakelijk voor jezelf, maar ook voor de mensen om je heen kan dit enige onrust teweeg brengen. In dit artikel ontdek je een item dat in zo’n geval zeker van dienst kan zijn.

De cijfers liegen er niet om

Gelukkig zijn er manieren die bijdragen aan het verminderen van die onzekerheid. Een van die dingen heeft te maken met de mate van bereikbaarheid. Het is namelijk van veel mensen een angst om bijvoorbeeld te vallen en niet meer bij de telefoon te kunnen om te bellen voor hulp. Deze angst blijkt ook niet geheel ongegrond, want wist je dat er op jaarbasis meer dan honderdduizend bezoeken van zestigplussers aan de spoedeisende hulp plaatsvinden die te maken hebben met een valpartij? Dit aantal is behoorlijk. Een dergelijk horloge biedt geen valpreventie, maar het kan er wel voor zorgen dat er tijdig hulp ingeschakeld wordt, waardoor erger wellicht voorkomen wordt.

Een oplossing binnen handbereik

Hoe handig zou het zijn om altijd een alarmknop binnen handbereik te hebben, waar je ook bent? Met een alarm horloge is dit mogelijk. Een alarm horloge is, zoals de naam al doet vermoeden, simpelweg een horloge dat tevens een knop bevat, waarmee je met een enkele druk iemand kunt waarschuwen. Je kunt het dus altijd

veilig bij je dragen en omhouden tijdens het slapen. Veel varianten zijn waterdicht, waardoor ze ook tijdens het douchen om kunnen blijven. Erg handig, aangezien de badkamer toch wel een beruchte plek voor ongelukjes is.

De werking is heel eenvoudig. Het horloge bevat namelijk een noodknop die je in verbinding kunt stellen met een telefoonnummer van je naasten of de alarmcentrale. Ben je in nood, dan is een enkele druk op de knop voldoende om iemand te waarschuwen. Afhankelijk van welk SOS-horloge je hebt, kun je ook horen en praten met degene die de oproep krijgt.

© Pexels.com

Waarom kiezen voor een alarm horloge?

Is de aanschaf van zo’n horloge nu de moeite waard? Dat is uiteraard iets dat je altijd voor jezelf af moet wegen, maar het is absoluut iets dat de onzekerheid op oudere leeftijd kan verminderen. Om de afweging makkelijker te maken, zetten we de voordelen van een SOS-horloge voor je op een rijtje:

  • Geen vervelend touw om je nek dat vaak ook nog vergeten wordt om te doen, bijvoorbeeld bij een nachtelijk toiletbezoek
  • Zorgt voor een gerust gevoel
  • Tijd en alarm in één
  • Draagt bij aan een stukje zelfstandigheid

En, is een alarm horloge iets voor jou of iemand die jij kent?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *