De huidstructuur van top tot teen verbeteren: de beste tips

Geef een reactie

Je huid stelt je in staat om te voelen van de bovenkant van je hoofd tot de onderkant van je voeten, om waar te nemen wat koud of warm, fluweelachtig of kriebelig aanvoelt. Maar het laat ook zien wanneer je je niet goed voelt.

Verbeter de huidtextuur van binnenuit

Schoonheid komt van binnenuit, en dat geldt ook voor je huid. Wat je dagelijks eet, heeft ook een enorme invloed op het uiterlijk van je huid. We hebben de beste voedingstips voor een mooie teint op een rijtje gezet.

 • Drink veel water want vloeistof is het belangrijkste zuiveringsmiddel. Je moet je voorstellen dat het lichaam elke dag op volle toeren werkt om verontreinigende stoffen uit het milieu (via de lucht), chemische voedingsadditieven of residuen van medicijnen af te breken. Voldoende water helpt om deze stoffen uit te spoelen, bijvoorbeeld via de nieren.
 • Vitamine A in de strijd tegen rimpels. Eet dan zalm, makreel of Camembert. Deze voedingsmiddelen bevatten veel vitamine A, die de groei en vernieuwing van cellen bevordert. Het lichaam zet ook bètacaroteen dat voorkomt in wortelen of kleurrijk fruit, om in de krachtvitamine.
 • Stevige huid met vitamine E: noten, avocado’s of geperste oliën zoals olijfolie bevatten de belangrijke vitamine E. Hoe kan dat het uiterlijk van de huid verbeteren? Het versterkt het bindweefsel, maakt de huid elastisch en stevig en voorkomt ouderdomsvlekken.
 • Mineralen zoals magnesium, ijzer of zink voorkomen een ruwe, gebarsten huid. Een goede mix van rood vlees, erwten, bonen en zonnebloempitten is daarom aan te bevelen.
 • Geen puistjes dankzij groene thee. Groene thee bevat veel antioxidanten die vervelende puistjes bestrijden en huidveroudering vertragen.
 • In het algemeen moet je niet elke dag vlees eten. Eet in plaats daarvan volkorenproducten en veel groenten – deze vuistregel is niet alleen goed voor de darmen, maar ook voor een mooie huid.
© Pexels.com

Verbeter de huidtextuur met de juiste gezichtsverzorging

 • Een mooie, gladde huid krijgen begint met reinigen. Het ontdoet zich van bacteriën en verontreinigingen uit de omgeving. Maar dat betekent niet dat we elke avond het vuil eraf moeten wrijven.
 • Elektrische gezichtsborstels zijn een nieuwe manier om grondig en tegelijkertijd zacht te reinigen. Er zijn verschillende opzetstukken voor de gevoelige en normale huid. Ze reinigen de poriën in een handomdraai, verwijderen oude huidlagen en verfijnen zo het huidbeeld. Tegelijkertijd bevorderen ze de bloedcirculatie, wat een rooskleurige teint oproept.
 • Overdag is dagverzorging belangrijk en kan ook het uiterlijk van de huid verbeteren. De uitdaging hier is dat het de huid moet hydrateren, maar de poriën niet verstopt. Het is ook belangrijk een zonbeschermingsfactor te hebben die beschermt tegen Uv-stralen. Idealiter zou het ook roodheid moeten bedekken en een antiverouderingseffect moeten hebben.
 • Een echte schoonheidstip tegen huidveroudering en voor een mooiere huid is retinol. Deze stof is een vorm van vitamine A. Normaal gesproken nemen we vitamine A in met voedsel en ons lichaam zet het om in retinol.
 • Kringen onder de ogen hebben hun eigen intensieve verzorging nodig, speciaal ontwikkeld voor de gevoelige oogzone. Speciale oogcrèmes helpen bijvoorbeeld fijne lijntjes en rimpels te verminderen.

Besluit

De juiste voeding en het gebruik van producten die geschikt zijn voor je type huid zullen zorgen voor een mooiere huid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *