4 tips voor mooi haar

Geef een reactie

Ons haar is iets dat in vrij grote mate ons uiterlijk bepaalt. Een glanzende en gezonde haardos stelt je niet alleen in staat om meer met je kapsel te doen maar zorgt ook voor de nodige dosis zelfvertrouwen. Mooi haar ziet er gewoon beter uit dan een verzameling gebroken puntjes. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw haardos in topconditie komt en blijft? Hoe kan je naar een dikke en gezonde bos haar gaan? Hier alvast vier praktische tips om dat voor elkaar te krijgen.

Het begint bij het eten

Eten en drinken zijn twee zaken die een enorme impact hebben op je lichaam. Die impact is niet enkel voelbaar in je energieniveau en je gewicht maar ook op je haar. Krijg je voldoende proteïnen binnen? Dan zal jouw haar er een stuk beter uitzien dan wanneer dit niet het geval is. Proteïnen voorkomen immers droog haar. Dit komt omdat proteïnen voorkomen dat er te veel vocht bij de haarschacht ontsnapt. Goed eten en drinken is dus een absolute must om mooi haar te verkrijgen. Eet voldoende vis, fruit en groenten. Ook kip en bijvoorbeeld bonen bevatten grote hoeveelheden proteïnen!

Het haarmasker

Een haarmasker is niet enkel een leuk cadeautje voor iemand die jarig is maar heeft ook echt een praktisch nut. Regelmatig een haarmasker gebruiken houdt jouw haar in topconditie en zorgt voor die gezonde glans waar je zo naar streeft. Veel mensen menen dat een bepaalde conditioner of shampoo gebruiken hier een goed alternatief voor is maar dat klopt gewoon niet. Een haarmasker van de juiste kwaliteit zorgt voor een echt verschil.

© Pexels.com

Let op met bepaalde producten

Vandaag de dag zijn er ontelbaar veel producten op de markt om jouw haar te verzorgen, te verkleuren of op nog een andere manier aan te pakken. Allemaal heel leuk maar toch is het belangrijk om op te letten met bepaalde producten. Zo zijn er haarverzorgingsproducten op de markt die jouw haar harder maken. Dat is nefast want dan breekt het sneller af. Ook een teveel aan stylingproducten zorgt ervoor dat jouw haar brozer wordt. Daarnaast is het haar kleuren nooit een goed idee voor de gezondheid van jouw haar. Zelfs verzorgende versies van kleuringen bevatten stoffen die het haar kunnen beschadigen. En beschadigd haar is geen mooi haar.

Handle with care

Te veel mensen zijn zich er niet van bewust hoe broos haar eigenlijk is. Zo is het een slecht idee om je haar te kammen als het nat is. De kans op beschadiging is in natte toestand een stuk groter. Sowieso dien je op te letten met kammen en borstelen. Doe je dit toch? Begin dan met jouw handen bij de uiteinden en werk richting de hoofdhuid. Pas als je dit hebt gedaan kan je er een kam of borstel bijhalen. Ook föhnen en stijlen zijn ontzettend slecht voor jouw haar. Doe dit bij voorkeur niet of op zijn minst zo weinig mogelijk om jouw haar mooi en gezond te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *