4 tips voor frisse oksels

Geef een reactie

Iedereen wil zich gedurende de dag op en top fris voelen. We doen daar een hoop voor: we douchen onszelf, wassen onze kleding, gebruiken lotions en luchtjes en ontharen ons lichaam, omdat dit nu eenmaal verzorgd voelt. Toch spelen de geurtjes in de loop van de dag weer op, met name onder de oksel. Dit is logisch, aangezien je transpireert. Constant met deodorant in de aanslag is echter niet de oplossing, maar wat dan wel? Daar kom je in dit blog achter.

1. Ontharen

Hoewel er mensen zijn die de voorkeur geven aan een natuurlijke look onder de armen, is het een feit dat okselhaar bacteriën vasthoudt. En deze bacteriën geven op een bepaald moment een geur af die je liever niet ruikt. Door je oksels te ontharen, beperk je de verspreiding van deze bacteriën. Je kunt natuurlijk gaan voor scheren, maar ook waxen, harsen en het laseren van je oksels behoort tot de mogelijkheden.

2. Voeden

Wist je dat het erg belangrijk is om ook de huid van je oksels te voeden? Waarschijnlijk sta je er niet zo snel bij stil, maar het is zeker nodig om je oksels in goede en vooral frisse conditie te houden. Het begint met scrubben. Je gebruikt hiervoor het beste een milde scrub en liever niet teveel. Maak je oksels een beetje vochtig en scrub ze dan met ronddraaiende bewegingen. Zo komen dode huidcellen goed los. Spoel je oksels daarna af en droog ze goed. Hierna is het tijd voor een voedende crème, die nu extra goed wordt opgenomen door de huid. Kies altijd voor een hydraterende crème die bovendien niet te vettig is.

3. Natuurlijke deo

We kennen allemaal de bekende deodorant merken, maar helaas zijn dit doorgaans ook de merken die chemische stoffen bevatten welke mogelijk schadelijk voor je zijn. Vaak kom je bijvoorbeeld aluminiumchloorhydraat tegen: een stofje die je huid juist uitdroogt. Het is daarom aan te raden om te gaan voor een natuurlijke variant, zonder al te veel toevoegingen. Gebruik deze bij voorkeur voor het slapen gaan en nooit op een natte huid.

© Pexels.com

4. Beperk je suikerinname

Wist je trouwens dat een hoge suikerinname ook van invloed is op de productie van zweet? Drink je nu veel frisdrank, dan is het een goed idee om dit grotendeels te vervangen door water, zeker wanneer je last hebt van (overmatig) transpireren.

Sluit medische problemen uit

Met bovenstaande tips ben je verzekerd van mooie oksels die gezien mogen worden en bovendien zijn nare geurtjes verleden tijd. Natuurlijk kan het zo zijn dat er bij jou meer speelt, dan enkel de verkeerde verzorging. Je doet er dan altijd goed aan om advies in te winnen van een arts. Op deze manier kun je uitsluiten dat er bij jou sprake is van een onderliggend, medisch probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *