4 snelle gezonde tussendoortjes die je in de voormiddag kan eten

Geef een reactie

Zo kies je voor een gezond tussendoortje

Je kent het vast wel, je bent de dag gestart met een lekker ontbijt maar in de loop van de ochtend begin je alweer hongerig te worden. En dat terwijl je de hele dag nog een druk programma hebt. Het is dan verleidelijk om te kiezen voor een ongezonde snack boordevol suikers. Niet doen…kies voor een verantwoord en gezond tussendoortje!
Om je hierbij te helpen leggen we je uit wat de voordelen van een gezond tussendoortje zijn en geven we je vier voorbeelden van een gezonde snack in de ochtend waarbij het water je in de mond loopt.
Deze tussendoortjes zijn ook nog eens snel klaar te maken, ideaal dus!

Snoep verstandig

Als je tussen de hoofdmaaltijden kiest voor gezonde tussendoortjes is dat een goede keuze. Het helpt om je honger te stillen en om je bloedsuikerspiegel in balans te houden. Hierdoor krijg je geen energiedip. Een gezonde snack zorgt er ook voor dat je voldoende goede voedingsstoffen binnen krijgt.

© Pexels.com

Tips voor een gezond tussendoortje

  • Fruit is altijd een goede keuze voor een tussendoortje, het zit boordevol vitamine C. Kies zoveel mogelijk voor seizoensfruit. Maak eens een gezond appeltaartje door je appel in stukjes te snijden, te bestrooien met kaneel en te versieren met gehakte noten. Helemaal luxe is het om nog een paar rozijnen door je gezonde appeltaartje te roeren.
  • Met een gekookt ei kun je in de ochtend verschillende gezonde tussendoortjes maken. Een ei is een goede eiwitbron, goed voor je spieren dus.
    Het is handig om altijd een paar gekookte eitjes in de koelkast te hebben liggen, zo kun je snel aan de slag met het maken van je gezonde tussendoortje.
    Voor een hartige snack in de ochtend is het heerlijk om je ei te halveren, er versgemalen peper en zeezout op te stooien en daarna in te wikkelen met rauwe ham.
  • Groenten zijn ontzettend veelzijdig. In de ochtend is komkommer een goede keuze, omdat dit een frisse groente is. Was de komkommer grondig en snij deze daarna in plakjes. Je kunt de komkommer daarna bestrijken met een light roomkaas en verse tuinkruiden zoals bieslook en peterselie
  • onze laatste tip is meteen een van onze favorieten namelijk een smoothie. Gebruik voor het maken van je smoothie magere yoghurt en doe deze in een blender samen met een scheutje melk en je favoriete fruit. Dit kan vers fruit zijn maar voor het maken van een smoothie is fruit uit de diepvries ook een prima keuze. Haal dit fruit dan wel een uurtje van te voren uit de diepvries zodat het alvast kan ontdooien. Na een paar minuutjes in de blender heb je een heerlijke frisse smoothie. Serveer de smoothie in een mooi glas met een rietje.

Met deze tips voor gezonde tussendoortjes in de ochtend wordt iedere dag een feestje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *