4 manieren om beter te slapen

Geef een reactie

Een goede nachtrust is een investering in de volgende dag. Wanneer je beter slaapt, worden je dagen gegarandeerd beter. Niet onbelangrijk dus om iedere nacht te proberen om zo goed en diep mogelijk te slapen. Het kan je leven veranderen. In dit artikel ontdek je 4 manieren om beter te slapen. Wanneer je een of meerdere van deze manieren toepast, ga je weer slapen als een baby.

Donkere kamer

Dit is misschien een voor de hand liggende tip, maar daardoor niet minder belangrijk. Onze menselijke lichamen zijn niet gemaakt voor al het kunstlicht dat er tegenwoordig bestaat. Deze lichten houden ons actief en wakker. Het is cruciaal om deze lichten ‘s nachts te vermijden. Probeer dan ook in een zo donker mogelijke kamer te slapen. Rolluiken of gordijnen zijn hiervoor ideaal. Houd hierbij wel rekening met de ventilatie. Wanneer je slaapt in een extreem donkere ruimte, zul je direct een verbetering in je slaap merken.

Geluid

Geluid is een tweede essentiële factor op het gebied van slaap. Wanneer je slaapt in stilte óf natuurlijke geluiden, bevordert dit je slaap. De meeste mensen zullen zich erin herkennen dat ze een stuk beter slapen wanneer het buiten regent. Dit komt doordat dit een natuurlijk en constant geluid is. Het maakt je eerder tot rust dan dat het je wakker houdt. Ook stilte is ideaal wanneer je slaapt. Doordat je oren dan geen prikkels te verwerken krijgen, komt je lichaam extra tot goed tot rust.

© Pexels.com

Blauw licht bril

Wanneer de avond is gevallen en jij jezelf klaar gaat maken voor de nacht, is het uiterst belangrijk om jezelf niet meer bloot te stellen aan blauw licht. Dit licht, wat vooral wordt uitgestraald door digitale schermen en sommige lampen, is namelijk vergelijkbaar met daglicht. Wanneer dit licht je ogen binnenvalt, wordt er in je hersenen een stofje aangemaakt genaamd cortisol. Dit stofje wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Het is er onder andere om je overdag wakker te houden. Wanneer je wil gaan slapen is dit echter het laatste wat je wil. Het verstoort je nachtrust sterk. Een oplossing in een wereld waarin blauw licht steeds moeilijker te vermijden is, is een blauw licht bril. De glazen van deze bril blokkeren blauw licht en zetten het om in licht wat een stuk vriendelijker is voor jouw ogen. Hierdoor kom je voor het slapen meer tot rust. Dit resulteert gegarandeerd in een betere slaap.

Slaapthee

Een vierde manier om beter te gaan slapen is het drinken van een slaapthee. Hierbij drink je een tijdje voor het slapen een specifieke thee soort. De beste soorten thee die de nachtrust gegarandeerd bevorderen zijn kamille, citroenmelisse en lavendel. Ze helpen je lichaam om tot rust te komen door de aanmaak van het stresshormoon cortisol te verminderen en de aanmaak van het rusthormoon melatonine te bevorderen. Daarnaast is thee sowieso erg lekker en gezond. Het is hierbij wel belangrijk om de thee puur te drinken. Wanneer je de thee namelijk zoet gaat maken, houden de suikers je juist wakker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *