4 boeken voor aan het haardvuur

Geef een reactie

Met de winter komt de koude en de gezellige avonden bij de haard. Voor mensen die houden van een kop warme chocolade, een zacht dekentje en een goed boek, zetten wij deze vier toppers voor jou op een rijtje.

Helemaal het einde van Lisette Jonkman

Hou je van romantiek, doorregen met fijnzinnige humor, dan ga je echt kunnen genieten van dit boek. De schrijfster staat bekend om haar feel-good-verhalen en dit schrijfwerk ligt in dezelfde lijn als haar voorgaande uitgebrachte werken. Helemaal het einde gaat over een jonge vrouw die, nadat ze tien jaar rondtrok met een rockband, terugkeert naar de boerderij van haar ouders. De aanleiding voor haar reis naar het verleden is het overlijden van haar beste jeugdvriendin. Jonkman beschrijft de strijd van het zich weer aanpassen, het opnieuw haar plekje veroveren in het gezin en de gemeenschap op een luchtige en meeslepende manier.

Wie ben ik als niemand kijkt van Liesbeth Woertman

Met titels als Moeders mooiste en De psychologie van het uiterlijk is Woertman geen nieuwkomer in de wereld van schrijvers. Als hoogleraar in het vak psychologie doceert zij aan de universiteit van Utrecht en heeft zij over dit onderwerp wel één en ander te vertellen. Dit boek handelt over typische vrouwendingen die verwondering, verlies en verdriet maar ook vreugde opwekken bij het ouder worden.

De eerste dag van David Nicholls

Heb je de doos tissues binnen handbereik? Dan kun je beginnen met het lezen van dit prachtige werk van David Nicholls. Twee mensen ontmoeten elkaar toevallig in het jaar 1988 op 15 juli. Dexter en Emma beleven spontaan de nacht van hun leven maar na die ene nacht nemen ze weer elk hun eigen leven op. Bij het afscheid hebben ze afgesproken dat ze elk jaar, precies op dezelfde datum, opnieuw afspreken en tussendoor contact houden. Deze romance kent verschillende hoogte- en dieptepunten maar ze blijven hun sterke band behouden. Komt er een dag waarop ze toch voor elkaar kiezen? Haal het boek in huis en je komt er vanzelf achter.

© Pexels.com

No angel van Jay Dobyns

Sta je als man niet echt bekend als een boekverslinder, dan kan dit boek daar wellicht verandering in brengen. Als undercover agent infiltreert Dobyns als ATF agent bij de Amerikaanse politiediensten in de harde en ruwe wereld van de Hells Angels. Zijn opdracht luidt de criminele activiteiten van de bende in kaart brengen en zo hard toe te slaan in de kern. Het is een meeslepend meesterwerk over hoe hij worstelt met het gevoel samenhorigheid en kameraadschap die hij tijdens zijn opdracht mag ervaren. Zijn vriendschap als ‘Bird’ met de President, samen met de steun en het vertrouwen die hij ontvangt, zorgen ervoor dat hij dreigt te wankelen. Maar, met het gevaar zijn eigen normen en waarden te verliezen, zet hij toch alles op alles om zijn taak tot een goed einde te brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *