3 sporten die niet lastig zijn maar je toch doen bewegen

Geef een reactie

Wie dacht dat je uren moet trainen om een sport goed te kunnen beoefenen, heeft het mis. Sterker nog, er zijn altijd wel een paar sporten die je erg snel onder de knie kunt krijgen. Het enige wat je nodig hebt, is het juiste materieel en de nodige dosis motivatie. In dit artikel lees je drie populaire sporten die niet lastig zijn maar je toch doen bewegen.

1. Wandelen

Een van de meest toegankelijke sporten in ons eigen land, is wandelen. Je trekt simpelweg de deur achter je dicht of je fiets naar een prachtig natuurgebied en je bent klaar om te gaan! Zorg er echter wel altijd voor dat je investeert in een goed paar wandelschoenen. Hierdoor loop je iedere kilometer net even wat comfortabeler en je voorkomt dat er blaren ontstaan. 

2. Hardlopen

Gaat je hart net even wat sneller kloppen van een actieve sport waar je jezelf in uit kunt dagen? Dan is het hardlopen zeker het overwegen waard. Als je nog nooit eerder hard hebt gelopen, is het slim om van tevoren eerst even een hardloopschema op te gaan zoeken. Hierdoor volg je altijd een consistent schema en weet je zeker dat je lichaam de tijd krijgt om te wennen aan een sport. Zo voorkom je ook dat er pijntjes ontstaan in het lichaam en je kunt consistent een schema opbouwen. Misschien ga je ervoor om bijvoorbeeld vijf kilometer aan elkaar te lopen of om bijvoorbeeld een uur aan één stuk te lopen. De keuze is helemaal aan jou! 

© Pexels.com

3. Fietsen

Een andere erg leuke activiteit om op te gaan pakken, is fietsen. Je kunt er in het begin voor kiezen om met je eigen vertrouwde fiets kilometers te gaan maken. Als je eenmaal de smaak hebt te pakken en graag vaker verder of langer wilt gaan fietsen, is het slim om te investeren in een kwalitatief goede fiets. Hierbij kun je denken aan een racefiets en bijvoorbeeld een handige standaard zodat je in de winter binnen kunt trainen. Hierdoor kun je consistent blijven fietsen en in een relatief korte tijd erg veel stappen maken.

Zorg er altijd voor dat je meerdere sporten met elkaar combineert

Om een sport goed vol te blijven houden, is het altijd aan te raden om meerdere sporten met elkaar te combineren. Je kunt hierbij denken aan fietsen in de zomer en wandelen in de winter. Hierdoor zorg je altijd voor de nodige afwikkeling en weet je zeker dat het sporten leuk blijft. Dat is immers waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Naar wat voor soort sport gaat je voorkeur op dit moment het meeste uit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *