windows xp

WINDOWS XP = overdatum

Windows XP houdbaarheidsdatum is verlopen op 8 april en daarmee zijn veel bedrijven in tijdnood. Met het verstrijken van de support op Windows XP lopen pc’s met dit Operating Systeem 8x vaker kans gehackt te worden dan nieuwere Windows versies.

De hoogste tijd dus voor organisaties om OS’en te upgraden naar een beter ondersteunend systeem. Nu de support gestopt is, komen er geen upgrades meer en geeft elk nieuw security probleem wat niet meer opgelost wordt een groter risico!

Hoe nu verder?

Aangezien de updates per 2 weken binnenkomen, is een Windows XP systeem binnen 4 hopeloos achterop geraakt. En of u Windows XP gebruikt is zeer eenvoudig te controleren. Alle redenen dus om hier op tijd mee te starten. Maar hier is het probleem. Voor veel organisaties is software specifiek geschreven voor XP en niet eenvoudig aan te passen op een nieuw besturingssysteem. En het is prijzig.
Ondanks dat Microsoft al tijdig begonnen is met het waarschuwen van klanten en relaties, lijken de problemen per dag toe te nemen. Zo is 1/3 van de gemeentes nog steeds niet verlost van Windows XP. (bron: nu.nl)

Uiteraard is het advies om z.s.m. naar een nieuwer OS te gaan, maar vooral belangrijk is dat u de risico’s kent, bijvoorbeeld door een Risico Analyse uit te voeren op dit risico. Sincerus kan u hier uiteraard bij helpen. Wij verzorgen Risico Analyses en weten maar al te goed waarom organisaties aarzelen om over te stappen.