Security monitoring

Dank zij Security Monitoring krijgt u controle over wat er gebeurt in uw netwerken. Uw netwerk herbergt BigData en veel informatie die vaak verborgen blijft zonder goede tooling. Alleen tooling is dan ook nooit voldoende. Zo zijn er de netwerk-probes die netwerkverkeer analyseren. Toch kunnen deze probes nooit verdachte activiteiten op machines of in applicaties detecteren!

Uw infrastructuur is dan ook het zenuwcentrum van informatie uitwisseling en kwetsbaar voor diefstal, manipulatie en integriteit. Security Monitoring kan u daarbij de regie terug geven over uw infrastructuur en alle controlemaatregelen op waarde te beoordelen. Daarvoor is kennis nodig, inzicht, procedures en ervaring!
Kwijtraken van data is niet het enige probleem waar u mee worstelt. Deze infrastructuur moet het altijd blijven doen, maar ook betrouwbaar zijn en blijven. Mogelijk heeft u daartoe zelfs een wettelijke verplichting, denk aan de GDPR richtlijnen.

Informatiebeveiliging en Security Monitoring

Tip:
Security Monitoring (ook wel SIEM genoemd) vraagt een behoorlijke hoeveelheid aandacht. Dus als uw bedrijf middenin een grote veranderingsslag zit, is dit niet iets wat u er bij kunt gebruiken. Doe dit als uw netwerk stabiel is en de IT dienstverlening en IT Security naar een hoger volwassenheid niveau moet.

Implementatie van Security Monitoring

Hoe richt men goed security monitoring in:

 • Bepaal wat er moet worden gemonitored
 • Bepaal de omvang van de hoeveelheid systemen binnen uw infrastructuur die gemonitored moeten worden.
 • Zijn uw processen up to date?
 • Wie gaat er wat doen met de meldingen?
 • Bepaal of uw data goed genoeg geclassificeerd is
 • Bepaal of u genoeg kennis hebt van security monitoring
 • Neem de tijd om alles goed in te regelen
 • Er is veel specialistische kennis nodig om dit te monitoren
 • Probeer zoveel mogelijk monitoring te automatiseren

Security Monitoring is een bedrijfsvraagstuk:

 • Welk doel stelt uw organisatie aan security monitoring?
 • Wat biedt Sincerus?

Wij zijn geen leverancier van security producten. Met onze ervaring en kennis van de praktijk en bedreigingen, adviseren en begeleiden wij implementaties van security monitoring, zodat de verwachtingen ook waargemaakt worden! Onafhankelijk en op basis van bewezen resultaten.

De vraag naar Informatie beveiligingsadviezen is de laatste jaren sterk gestegen. Daardoor is óók de Sincerus organisatie groeiende. Vanuit Zwolle geeft ons team van 12 specialisten invulling aan de vraagstelling waar onze klanten mee geconfronteerd worden: verloren USB-sticks, inbraken in netwerken, verloren data, maar ook gefrustreerde medewerkers, gestolen notebooks en verkeerd geadresseerde mail. Lekken in het informatie beveiligingsbeleid hebben steeds meer gevolgen voor de bedrijfsvoering en Sincerus helpt! Met raad en daad.