Pentest uw informatiesystemen en internetapplicaties

Een pentest is de beste manier om te kijken of ondanks de beveiligingsmaatregelen die uw organisatie heeft getroffen er toch gaten in de beveiliging van uw bedrijfssystemen of internetapplicaties zijn. Met een pentest wordt inzichtelijk gemaakt of er kwetsbaarheden en risico’s op informatiesystemen of internetdiensten over het hoofd gezien zijn. Zo kunnen deze aangepast worden voordat ze uitgebuit worden door cybercriminelen.

Het resultaat van een pentest bestaat uit een concrete aanbeveling: welke maatregelen er getroffen of toegepast zouden moeten worden om het onderwerp van de test robuuster te maken tegen bedreigingen op de informatiebeveiliging.

Welke pentesten zijn er?

De pentesten kunnen blackbox, greybox of whitebox worden uitgevoerd:

  • Blackbox wil zeggen dat er geen informatie wordt aangeleverd over het systeem of de onderliggende techniek (buiten de URL of het IP-adres), en er geen autorisatie voor het systeem verleend is. Dit is vanuit een regulier gebruikersperspectief gezien.
  • Greybox geeft aan dat voor de test, informatie over de infrastructuur of gebruikte techniek wordt aangeleverd. Ook worden er bij deze methode vaak inlog credentials aangeleverd voor een portal, web applicatie of dergelijke. Dit is vanuit een geautoriseerde gebruiker bekeken.
  • Whitebox wordt gezien als een test waarin vanuit een beheerders perspectief het doelsysteem wordt bekeken. Dit wordt ook vaak gebruikt om bevindingen vanuit de greybox en blackbox test te verifiëren. Ook een controle op de hardening van systemen kan vanuit een whitebox perspectief worden bekeken of kan de code gecontroleerd worden.

Regelmatig een pentest laten uitvoeren

Het is belangrijk om een pentest met regelmaat uit te voeren. Zorg dat er initieel een uitvoerige test op het gehele doelsysteem/ applicatie plaats vindt, waarna recursief testen bij grote wijzigingen een goede optie is. Het wordt vanuit wet en regelgeving in een aantal gevallen ook zelfs verplicht om dergelijke testen uit te laten voeren afhankelijk van de industrie en de gegevens die verwerkt worden binnen uw bedrijf.

Waarom Sincerus?

  • Sincerus heeft veel ervaring in de uitvoering van pentesten.
  • Deze worden uitgevoerd door onze getrainde securityspecialisten.
  • Alle specialisten hebben minimaal een CEH-certificering aangevuld met andere technische security competenties en opleidingen zoals OSCP.
  • Daarnaast worden ook de richtlijnen Ethisch Hacken gevolgd zoals vrijgegeven door het NCSC.

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u een vrijblijvende kennismaken met ons of meer informatie over pentesten en de bijhorende tarieven? Vul dan het onderstaande contactformulier in.

We zullen uw informatie nooit aan derden verstrekken  en wij nemen binnen één werkdag contact met u op.