AVG tips

We kunnen ons goed voorstellen dat door de bomen het bos niet meer ziet wat betreft de AVG. Iedereen roept dat u nú actie moet ondernemen, maar u heeft geen idee waar te beginnen. Wij hebben daarom 5 tips om mee aan de slag te gaan wat betreft de AVG:

 1. Ga na met welke data u te maken heeft.
  Registreer en inventariseer welke data u verwerkt en opslaat. Om welke persoonsgegevens gaat het? Voor welke doelen verwerkt u de gegevens? En hoe lang mag u de gegevens bewaren?
 2. Stel een verantwoordelijke aan.
  Het is belangrijk om een persoon in uw organisatie te hebben die het proces van de gegevensbescherming bewaakt en tijdig bijstuurt.
 3. Communiceer open over de gegevensverwerking.
  Laat duidelijk zien wie u bent als bedrijf en wat u met de gegevens doet. Denk hierbij niet alleen aan de privacyverklaring en algemene voorwaarden, maar ook in individuele communciatie.
 4. Vraag toestemming!
  Bewaar alleen de gegevens van contacten die daarvoor toestemming hebben gegeven. Laat de contactpersoon zelf de vinkjes aanzetten en stuur een laat die de toestemming bevestigen via e-mail. Stuur dus niet zomaar een e-mail naar mensen die daar niet om gevraagd hebben, naar info@-mailadressen of naar contactgegevens van verzamelde visitekaartjes.
 5. De tijd dringt, tijd voor actie!
  Vraag eens een expert om te bepalen hoe AVG-proof u bent. Wij kunnen u helpen!